خداباوران

هایزنبرگ، فیزیک و عرفان

ورنر کارل هایزنبرگ که در سال اول قرن بیستم(1901م) دیده به جهان گشود، یکی دیگر از دانشمندان بزرگ خداباور است. این دانشمند آلمانی، توانسته است افتخارات علمی فراوانی را در علم فیزیک به خود اختصاص دهد. هایزنبرگ در مورد عنصر هلیم و ساختار آن تحقیقاتی انجام داد و در پی آن با نوشتن مقاله ای در زمینه ساختار هلیم مدرک دکترا دریافت کرد. از جمله افتخارات این دانشمند ابداع مکانیک ماتریسی است که یک اصل در مکانیک کوانتوم به حساب می آید. جایگاه علمی که هایزنبرگ در مباحث فیزیکی کسب کرده بود باعث شد تا ریاست موسسه «کایزر ویلهلم» در برلین به او واگذار گردد. همچنین در سال 1932 به…
بویل دانشمندی است که علاوه بر علم فیزیک و شیمی، یک متفکر فلسفی و صاحب مکتب نیز بود. بویل تدین عمیقی داشت. او چندان نسبت به مقام خدای متعال احترام می نهاد که نمی شد نام خدا را ببرد و در میان سخن خود مکث کوتاه و مشهودی نکند؛ تا جایی که به گزارش برخی از دوستانش همواره مودب به این ادب بود و هیچ گاه در طول این مدت در آن انجام آن سستی نورزید .
"میان علم و دین هرگز تضاد واقعی پیدا نخواهد شد آنها مکمل یکدیگرند هر شخص جدی و متفکر، به عقیده من به این امر متوجه می شود که اگر بنا باشد تمام نیروهای نفوس بشری در حال تعادل و هماهنگی با یکدیگر کار کنند لازم است به عنصر دین در طبیعت خویش اعتراف کنند و در پرورش آن بکوشند. این تصادفی نیست که متفکران بزرگ همه ی اعصار چنان نفوس دینی ژرفی داشته اند ولو اینکه در ظاهر به دینداری تظاهر نکرده باشند." *ماکس پلانک

فیلسوف خداباور؛ "افلاطون، مادر الهیات فلسفی" مطلب ویژه

رالف والدو امرسن (فیلسوف، نویسنده و شاعر مشهور امریکایی) درباره بزرگترین فیلسوف بشر چنین گفت؛ "افلاطون مساوی است با فلسفه و فلسفه مساوی است با افلاطون"(1)"گفته ای است مشهور که تمامی فلسفه غرب پانوشتی است به افلاطون"(2)آریستوکلس که بدلیل بدن ورزیده به افلاطون مشهور شد در 427 ق.م در یکی از مستعمرات آتن به نام آئگینا متولد شد. او ...

فیلسوف خداباور؛ "سقراط، کشته حکمت..." مطلب ویژه

سقراط حکیمی بزرگ و فراتر از عصر خود بود و بلندای حکمت او در اندیشه و رفتار، زمان را شکافت و او را جاودانه تاریخ کرد؛ در جایگاه او همین بس که تمام فلسفه شرق و غرب وامدار افلاطون و ارسطو هستند و آن دو بر کوه حکمت سقراط بالا رفتند. (1)