چاپ کردن این صفحه

پاسخ صدها شبهه در سه صفحه - صفحه اول

بدون تمرین وارد رینگ نشو؛
پاسخ صدها شبهه در سه صفحه؛ صفحه اول: روشن حفظ سلامت دین ...

امروزه با گسترش ارتباطات شما ممکن است در عرض یک و نیم ساعت در معرض ده شبهه تخصصی و فلسفی جدی قرار بگیرید، اما راه معقول کدام است؟ بخوانید و اندیشه کنید و راه خود را انتخاب کنید...


افراد زیادی فکر می کنند در همه دانش ها تخصص و مطالب عمیق و دقیق وجود دارد، جز دانش دین که در واقع دانش بقا و حاکم بر عالم وجود است. و بسیار عجیب است که افراد کل دانش دین را از بالا تا پایین، دانشی عمومی و سطحی می پندارند که می توان در تاکسی نشست و همه ابعاد دین را بررسی و محاکمه کرد.

لیست سیاه نقدها و پرسش های شما به دین چیست؟؛
• چرا جهنم؟
• چرا تکلیف؟
• چرا تبعیض در دنیا؟
• چرا شر؟
• چرا پرستش؟
• چرا حرمت برخی لذت ها؟
• چرا هر کار بخواهم نکنم و و بعد هم خدا همه را ببخشد و بهشت برویم و البته خوبها جای بهتر بروند؟
• و...

چاره این شبهات چیست؟ مرحله به مرحله از خودتان بپرسید؛

• آیا قبول داری که افراد مختلف هستند؟ برخی قوی و برخی ضعیف؟
• اگر بله، آیا قبول داری که دست کم برخی ضعیف ها هستند که می توانند قوی شوند؟
• اگر بله؛ آیا قانون حاکم بر جهان این است که ضعیف دریک لحظه قوی شود؟ (مثلا امروز در نهایت قدرت بلند کردن 40 کیلو دارد و فردا یک مرتبه قادر به بلند کردن 440 کیلو باشد)؟
• اگر خیر؛ پس قانون جهان این است که ضعیف کم کم و با حرکت قوی شود و قوایش بالفعل شوند؟
• اگر بله؛ وقتی ببینی ضعیفی که 40 کیلو توان وزنه برداری دارد، یک مرتبه وزنه برداری که راحت 240 کیلو وزنه برمی دارد را به مبارزه می خواند، درباره او چه قضاوتی می کنی؟
• هر قضاوتی می کنی، آیا قبول داری که او در حالت عادی شکست می خورد؟
• اگر بله؛ آیا ضعیف و قوی را فقط در بازو می بینی یا در دانش و علم هم عده ایی ضعیف و عده ایی قوی هستند؟
• اگر چنین است؛ به نظر تو وقتی دشمن دین بخواهد باور مردم را خراب کند، آیا سخنی ضعیف و خنده دار می گوید یا بهترین تیم فکری و تخصصی را انتخاب کرده و شبهه خود را می پزد و به بازار می فرستد؟
• اگر دشمن سعی کامل می کند؛ این را بدان که بسیاری از مردم در برابر حل معماهای دشمن متخصص خود، ضعیف هستند و لذا وقتی فردی به حقانیت دین و دینی خاص از روی تحقیق پی برد، نباید مطالب ضاله را بخواند مگر اینکه یا متخصص باشد یا وقت برای تحقیق تخصصی داشته باشد. اگر متخصص نیست و زمان یا حال کافی برای تحقیق جدی ندارد، نباید خود را در معرض شبهات قرار دهد و اگر شبهه ایی شنید باید توجهی نکند تا زمانی که تخصص کامل بگیرد و خود به قضاوت تخصصی بنشیند.
آیا این راه معقول است، یا راهی که فرد با تکیه به عقل خود و بدون توجه به تخصص و دانش، رو در روی هر شبهه حرفه ایی قرار گیرد و بعد هم بدون پیگیری جدی تخصصی، سراغ شبهات دوم و سوم و دهم و چهلم برود ... آیا بعد از مدتی دشمن به هدف خود نرسیده وآن فرد کم اطلاع را از پای در نیاورده است؟ این کار که فرد فقط به عقل تکیه کند و به علم توجه نکند همان قدر خلاف اندیشه و مضر است که یک نفر تنها با تکیه به چشم و دست و تیغ جراحی، وارد اتاق عمل شود و جراحی مغز کند و بگوید خب من که دست دارم، چشمم هم خوب است و آدم دقیقی هم هستم، فقط بگو کجا را ببرم، خودم غده را در می آورم. فرد هر چقدر هم دقت و تلاش کند، جز خسارت ندارد، چرا که به ارزش دانش بی توجهی کرده است.
قبول کنیم که دین یکسره امور سطحی و پیش پا افتاده نیست و مثل همه دانش ها سطوح ساده تا فوق تخصصی و پروفسوری دارد که به سطح پروفسوری در دین به اصطلاح اجتهاد می گویند و در هر رشته اجتهاد هست، در فقه، در کلام و در فلسفه و مانند آن که آن علوم برای اجتهاد کتب و پیش نیازهای حرفه ایی خودشان را دارند. وقتی یک دندان انسان حدود 10 متخصص و فوق تخصص دارد (اگر بیشتر نباشد) قبول کنیم که دین انسان که حاکم و ناظر بر ابعاد کلان زندگی بشر و دانشی برای بقا است باید بسیار بسیار مطالب تخصصی در خود داشته باشد.
اگرخوب فکر کنی، می بینی جنگ گلادیاتوری تنها مخصوص تن نیست، بلکه در تقابل دو اندیشه هم نبرد اندیشه حاکم است که یکی باید تسلیم سخن دیگری شود ویا با تعصب زمین را ترک کند. پس چون تعصب ناپسند است، هرگز واردرینگی نشو که برای آن تمرین کافی نکرده ایی و زحمتی نکشیدی. به عبارت روشن تر؛ اول قوت علمی بگیریم، بعد وارد رینگ شبهات شویم نه اینکه اول به جنگ شبهات رویم و بعد برای درمان سراغ علم و تلاش علمی رویم در حالی که نمی دانیم چه مقدار تلاش لازم است تا مسئله حل شود.
محیط شبهه برای غیر متخصص، در حکم محیط شیمیایی است، پس بدون ماسک تخصص وارد آن نشو والا درمان آن در یک تحقیق تخصصی جدی است که باید زمان و تلاش کافی برای آن بگذاری و الا مسمومیت اندیشه تو حتمی است و رفته رفته جانی برای ایمان تو نخواهد ماند.
این همان راهنمایی دین در حرمت خواندن کتب ضاله برای غیر متخصص است. با این راهنمایی معقول همراه شو...
این راه حل اجمالی و نوعی پیش گیری و حفاظت بود، مقاله بعدی راه تفصیلی که "روش رشد دانش دین" است بیان شده است.

يا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جاءَكُمُ الرَّسُولُ بِالْحَقِّ مِنْ رَبِّكُمْ فَآمِنُوا خَيْراً لَكُمْ وَ إِنْ تَكْفُرُوا فَإِنَّ لِلَّهِ ما فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ كانَ اللَّهُ عَليماً حَكيماً (1)

 

پی نوشت؛

1. (النساء: 170) اى مردم، پيامبرى به حق از جانب خدا بر شما مبعوث شد، پس به او ايمان بياوريد كه خير شما در آن است. و اگر هم كافر شويد، از آن خداست هر چه در آسمانها و زمين است. و او دانا و حكيم است. (ترجمه ايتى)

 

آخرین ویرایش در 1395/04/14

به اشتراک گذاشتن مقاله

نویسنده

پست الکترونیکی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان میهمان

0
نظر شما بعد از تایید مدیر، منتشر خواهد شد.
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد