پنج شنبه, 11 دی 1348 ساعت 03:30

معرفی کتاب فلسفه دین

نوشته شده توسط

درباره نویسنده: 
دکتر نورمن ال. گیسلر استاد دانشگاه و دفاعیه پرداز مسیحی در حال حاضر رئیس مدرسه عالی پروتستان انجیلی جنوبی است و پیش از این رئیس دپارتمان فلسفه دین در مدرسه دینی انجیلی در دیرفیلد ایلی نویز آمریکا و رئیس دپارتمان فلسفه در ترینیتی کالج و استادیار انجیل و کلام استدلالی مسیحی در کالج انجیل دیت رویت بوده است.
آثار پیش تر او عبارت اند از: مسیح: مدار اصلی انجیل؛ اخلاق: بدیل ها و عناوین، و اخلاق مسیحی عشق. او در تالیف کتاب مقدمه عمومی به انجیل یکی از مولفین بوده است.

درباره کتاب:

پنج شنبه, 11 دی 1348 ساعت 03:30

معرفی کتاب علم و دین ایان باربور

نوشته شده توسط

ایان گِریِم باربور (Ian Graeme Barbour) در پنجم اکتبر ۱۹۲۳ در چین به دنیا آمد و کودکی خود را در آنجا گذراند. در سال ۱۹۵۰ در رشته فیزیک با درجه دکتری از دانشگاه شیکاگو امریکا فارغ التحصیل شد. سپس به سبب علاقه وافر به الهیات به دانشگاه ییل رفت. در سال ۱۹۵۶ موفق به دریافت لیسانس الهیات (B.Div.) از دانشگاه ییل شد.

پنج شنبه, 11 دی 1348 ساعت 03:30

مرا دوست بدار

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

یا داود مرا دوست بدار و نزد خلقم محبوبم کن

خداوند به داود(داوود) عليه السلام فرمود: مرا دوست بدار و مرا در نظر آفریدگانم نيز محبوب بگردان. گفت: پروردگارا! بله. من تو را دوست دارم، ولى چگونه تو را محبوبِ آفريدگانت بسازم؟ فرمود: نزد آنان، نعمت هاى مرا ياد كن. وقتى نعمت هاى مرا براى آنان ياد كردى، مرا دوست خواهند داشت.

پنج شنبه, 11 دی 1348 ساعت 03:30

هایزنبرگ، فیزیک و عرفان

نوشته شده توسط

ورنر کارل هایزنبرگ که در سال اول قرن بیستم(1901م) دیده به جهان گشود، یکی دیگر از دانشمندان بزرگ خداباور است. این دانشمند آلمانی، توانسته است افتخارات علمی فراوانی را در علم فیزیک به خود اختصاص دهد. هایزنبرگ در مورد عنصر هلیم و ساختار آن تحقیقاتی انجام داد و در پی آن با نوشتن مقاله ای در زمینه ساختار هلیم مدرک دکترا دریافت کرد. از جمله افتخارات این دانشمند ابداع مکانیک ماتریسی است که یک اصل در مکانیک کوانتوم به حساب می آید. جایگاه علمی که هایزنبرگ در مباحث فیزیکی کسب کرده بود باعث شد تا ریاست موسسه «کایزر ویلهلم» در برلین به او واگذار گردد. همچنین در سال 1932 به خاطر مکانیک کوانتوم و کشف حالتهای آلوتروپیک هیدروژن موفق به کسب جایزه نوبل شد.

پنج شنبه, 26 مرداد 1396 ساعت 21:16

تاثیر پذیری خدا از اعمال بندگان

نوشته شده توسط

آیا خداوند از اعمال ما متاثر می شود؟ خشم و شادی خداوند چگونه است؟ آیا قیامت صحنه تلافی کردن خداوند است؟ این سوالات برای افراد کم اطلاع در حالی مطرح است که خداوند متعال، آفریننده و پروردگار هستی، دارای تمامی صفات کمال است و از هر نقص منزه است. از طرف دیگر وعده عذاب و اعلام غضب الهی و یا رضایت از صالحان و خوبان، برای ذهن های بی اطلاع تناقض گونگی پدید آورده که خداوند بی نیاز و بی نقص، چرا عصبانی می شود؟ چرا شاد می شود و چرا رفتار بد بندگان را در روز محشر تلافی می کند؟ اما در یک کلام این تصور از خدا، محصول چیزی جز بی خبری نیست.

سه شنبه, 06 تیر 1396 ساعت 22:53

ناتوانی دنیای مادی گرا در ایجاد آرامش

نوشته شده توسط

در نگاه ساده و غیر دقیق به دنیا همه ما بر این نظر هستیم که دنیای یک مادی گرا و مومن همانند یکدیگر است و آن دو تفاوت قابل توجهی در زندگی ندارند چراکه هر دو انسان اند و نیاز به خوردن، آشامیدن، تفریح و شادی کردن و... دارند و باید نیازهای جسمی و روحی خود را برطرف کنند اما وقتی دقیق تر به این مسأله می نگریم می بینیم که نوع نگاه و تفسیر هریک از دنیا، تفاوت های بسیاری را در زندگی ایجاد می کند، یکی غیر از دنیا اعتقاد به آخرتی هم دارد که آن آخرت را اصل و مهم تر می بیند چراکه آن را ابدی و تمام نشدنی می داند و این دنیا را محل گذر و در حقیقت همانند مزرعه ای می داند که می خواهد در آخرت محصول آن را درو کند. وی خود را بسیار بزرگتر از این دنیای 70 یا 100 ساله می داند و مرگ را پایان زندگی نمی داند.

بویل دانشمندی است که علاوه بر علم فیزیک و شیمی، یک متفکر فلسفی و صاحب مکتب نیز بود. بویل تدین عمیقی داشت. او چندان نسبت به مقام خدای متعال احترام می نهاد که نمی شد نام خدا را ببرد و در میان سخن خود مکث کوتاه و مشهودی نکند؛ تا جایی که به گزارش برخی از دوستانش همواره مودب به این ادب بود و هیچ گاه در طول این مدت در آن انجام آن سستی نورزید .

چهارشنبه, 10 خرداد 1396 ساعت 14:04

ماکس پلانک؛ "هیچ تقابل واقعی بین علم و دین وجود ندارد"

نوشته شده توسط

"میان علم و دین هرگز تضاد واقعی پیدا نخواهد شد آنها مکمل یکدیگرند هر شخص جدی و متفکر، به عقیده من به این امر متوجه می شود که اگر بنا باشد تمام نیروهای نفوس بشری در حال تعادل و هماهنگی با یکدیگر کار کنند لازم است به عنصر دین در طبیعت خویش اعتراف کنند و در پرورش آن بکوشند. این تصادفی نیست که متفکران بزرگ همه ی اعصار چنان نفوس دینی ژرفی داشته اند ولو اینکه در ظاهر به دینداری تظاهر نکرده باشند." *ماکس پلانک

پنج شنبه, 11 آذر 1395 ساعت 19:57

شاه کلیدهای فهم واجب الوجود – بخش سوم

نوشته شده توسط

در موضوع فهم دقایق برهان امکان و وجوب، بعد از بیان شاه کلید فهم واجب الوجود در بخش اول، در بخش دوم به بیان سه دلیل بر اینکه ماده و انرژی نمی توانند خالق هستی و واجب الوجود و خدا باشند پرداختیم. در این بخش به سه دلیل دیگر در پیگیری مصداق حقیقی واجب الوجود می پردازیم و بی مقدمه بیشتر سراغ ادامه طرح ادله و شواهد می رویم؛

پنج شنبه, 11 دی 1348 ساعت 03:30

شاه کلیدهای فهم واجب الوجود – بخش دوم

نوشته شده توسط

در مقاله سابق سعی شد تا گام اول و اصلی برهان امکان و وجوب را در بیانی ساده و کوتاه تقدیم اهل اندیشه کنیم. لذا در ادامه مقاله بخش اول به بررسی این پرسش های کلیدی در برهان امکان و وجوب می پردازیم؛
چرا انرژی و ماده واجب الوجود و خدا نیست؟ چرا خدا کمال وجود محض است؟ چرا خدا مادی و فیزیکی نیست؟